Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toni Keski-Liikala tantsutontsa@yahoo.com  tonikeskiliikala.suntuubi.com puh. 040- 575 92 69

 Tanssiteos:

 KOTILO-TRILOGIA

 

Linkki Karelia-tv:n uutisjuttuun  https://www.youtube.com/watch?v=w66xWVAZ-Jg

Linkki Rossija-kanavan uutisjuttuun https://www.youtube.com/watch?v=-9Fb09Y05ps

Kotilo on kolmiosainen tanssiteos, joka on syntynyt suomalais-venäläisen Kommentti-hankkeen yhteydessä. Hankkeen periaatteena oli kommentoida ympäristöä kuvataiteen keinoin, jonka lisäksi tanssitaiteilija Toni Keski-Liikala osallistui hankkeeseen tanssiteoksillaan. Hankkeen edetessä hänen teostensa ympärille koostui suomalaiskuvataiteilijoista muodostuva tanssiryhmä, Lila Dance Company, joka edustaa tanssia monitaiteellisia periaatteita noudattaen. Kuvataiteilijoiden ammatillinen läsnäolo on ollut keskeisessä roolissa tanssiteoksen syntymävaiheessa. 

 

Kotilo-trilogia sai alkunsa Helsingissä Arabianrannan alueella Bokvillanin puistossa, joka oli yksi Kommentti –projektin toteutuspaikoista. Työskentelyn alkajaisiksi esiintymispaikalla oli kotilo, josta trilogian teema sai alkunsa. Kotilon hitaus ja toisaalta edessä avautuva meri ja taivas synnyttivät kaukokaipuusta ja haaveista kertovan trilogian.

 

Trilogian toinen osa, "Kotilon matka", syntyi Jätkäsaaren satamaympäristössä. Koska satamat ovat karuja ja täynnä jäähyväisiä, myös toinen osa perustuu näille ajatuksille. Tällöin myös kotilo jatkoi fiktiivistä elämäänsä, jossa pitkä merimatka pienelle olennoille olisi pelottava, mutta suuria odotuksia ja unelmia täyttävä kokemus.

 

Trilogian kolmas osa, "Määränpää" valmistui Pietarissa, joka suurena kaupunkina antaa kokemuksen pienenä, suojattuna ja melkein näkymättömänä olemisesta. Tämä antoi perusasetelman Kotilo-trilogian viimeiseen osaan. Trilogian viimeinen osa Määränpää sai ensi-iltansa syyskuussa Pietarissa, jossa tarina jatkui merimatkan jälkeisistä tunnelmista ja perille pääsemisestä. Perille pääseminen oli Kotilon unelma, joka päätyi lopulta Pietarin loputtomille kaduille. Kotilo-trilogia kertoo tarinan siitä, miten unelmat kannattaa kohdata, vaikka hieman todellisuuttakin uhmaten.

 

     

Koreografia: Toni Keski-Liikala

Esiintyjät: Toni Keski-Liikala & Lila Dance & Company 

Tuotanto: Kulttuuriyhdistys Lila ry

 


©2019 Toni Keski-Liikala - suntuubi.com